Snoep
Geef een reactie

Gezonde kokosrepen

Deze kokosrepen zijn makkelijk te maken en een pak gezonder dan de repen die je in de winkel koopt. Snoepen zonder schuldgevoel dus!

Ingrediënten
Voor ongeveer 10 tot 15 repen

  • 150 gram kokosrasp
  • 150 gram kokosroom, van een blik kokosmelk
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 – 6 tl agavesiroop (of andere plantaardige siroop)
  • 1 tl vanille-extract
  • 90 gram pure chocolade

Recept
Plaats de avond van tevoren een blik kokosmelk in de koelkast (minstens 24h). De volgende dag schep je het vaste gedeelte uit het blik. Het waterige gedeelte (kokoswater) kan je bewaren voor een sapje of een smoothie.

Doe 150 gram van de kokosroom uit het blik in een keukenrobot. Doe hierbij de kokosrasp, de kokosolie, de agavesiroop en het vanille-extract. Meng alles heel goed.

Plaats het deeg een half uurtje in de koelkast zodat het vaster wordt. Nadien neem je het uit de koelkast en maak je repen of andere vormpjes. Leg deze opnieuw in de koelkast en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.

Als de chocolade gesmolten is, dompel je er de repen een voor een in en leg je ze op een schotel of bord met bakpapier. Zet de repen opnieuw in de koelkast tot de chocolade hard is en dan zijn je gezonde kokosrepen klaar!

Smakelijk!

Tip! Het kan een beetje moeilijk zijn om de kokosrepen onder te dompelen in de chocolade. Het is daarom soms makkelijker om de repen voorzichtig vast te houden en er de chocolade met een lepel overheen te schenken.

This entry was posted in: Snoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s