Smoothies
Geef een reactie

Rode biet-frambozen smoothie met kokos

Ik weet nog goed, dat toen ik voor de eerste keer bietensap dronk, ik mijn neus moest dichtknijpen om ook maar 1 slokje binnen te krijgen. Ik vond de smaak van rode biet verschrikkelijk! Het leek wel of ik potgrond aan het drinken was. Ondertussen kan ik de rode biet wel appreciëren maar vooral omdat ik het combineer met andere ingrediënten die de ‘potgrondsmaak’ een beetje verhullen. Deze smoothie is daar zo’n perfect voorbeeld van. Je proeft namelijk vooral de frambozen en de kokosnoot maar ondertussen heb je toch weeral een portie groenten binnen.

Ingrediënten
Voor 1 smoothie

  • 1 voorgekookte rode biet. Deze vind je voorverpakt in de groenteafdeling van je supermarkt.
  • 80 gram bevroren frambozen
  • 1 bevroren banaan. Indien je geen bevroren fruit gebruikt, kan je nadien aan de smoothie nog een paar ijsblokjes toevoegen. Koud smaakt deze namelijk lekkerder.
  • 1 el kokosrasp
  • 250 ml plantaardige melk. In dit recept gebruik ik rijst-kokosmelk.


Recept
Doe alle ingredienten in een blender en mix tot je een heerlijk, romige smoothie hebt.

Om te serveren, kan je de smoothie nog afwerken met een beetje kokosrasp en een paar druppels bietensap. Zo maak je je roze smoothie nóg mooier.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s