Verzorging
Comment 1

Getest: Multifunctionele droge olie van Cîme

Een olie die niet vettig is, snel in de huid trekt en ze voorziet van een satijnzacht resultaat. Deze olie van Cîme ziet er niet alleen mooi uit, het is ook een erg fijn product om te gebruiken. En de olie is helemaal vegan. Dus niet getest op dieren en zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Cîme is een Belgisch huidverzorgingsmerk dat sinds 2012 biologisch gecertificeerde producten ontwikkelt. Al hun producten dragen het ECOCERT-label. Elk product dat dit label krijgt, bevat ingrediënten die geproduceerd zijn onder milieuvriendelijke omstandigheden en uit hernieuwbare bronnen.
Daarnaast moeten de ingrediënten voor minstens 95% van natuurlijke oorsprong zijn.

En in het geval van deze olie, zijn alle ingrediënten afkomstig van 100% natuurlijke oorsprong. Als ik zo’n dingen lees, word ik gelukkig. Ik smeer liever geen rommel op mijn huid en in het geval van deze olie kan ik met een gerust hart smeren.

Vloeibaar goud

Eén van de eerste dingen die me opvalt als ik de verpakking vastneem en het flesje er uit haal, is hoe mooi het is. Een eenvoudig glazen flesje met zilveren dop dat prachtig staat op elke wastafel. Dit flesje zet je dus liever niet weggestopt in een kast. Daar is het te mooi voor.

De olie kleurt het flesje prachtig oranje. Bijna goud zelfs. Want het flesje zelf is doorzichtig van kleur en het is de olie die zorgt voor de mooie warme gloed.

IMG_2216

Het zit vanbinnen

Maar het is de inhoud die telt, toch? Zeker in het geval van natuurlijke verzorgingsproducten.

De olie is een mengeling van verschillende soorten natuurlijke oliën die elk hun eigenschappen hebben. Zo zit er wilde rozenolie, duindoornolie en sesamolie in het flesje. Deze zorgen voor een gehydrateerde huid en bevorderen het herstel ervan. Daarnaast bevat het ook nog abrikozenpitolie, dhatelo-olie en wortelextract die de huid een mooie gloed geven en de glans van het haar verbeteren.

IMG_2317

En wat zit er niet in het flesje? De olie bevat geen synthetisch parfum, parabenen, phenoxyethanol en petrochemicaliën. Allemaal lange woorden voor stoffen die je liever niet op je huid smeert.

Kortom, deze olie kan je met een gerust hart gebruiken. Daarnaast is het ook fijn om te weten als mama dat het geen kwaad kan als je kindje wat van de olie op zijn huid krijgt. Dus lekker veel knuffelen en huid-op-huidcontact kan dus zonder zorgen.

Satijnen huid

En dan is het tijd om de beweringen die het product maakt op de proef te stellen. Ik ben heel benieuwd of het mijn extreem droge huid, waar ik vooral last van heb aan mijn onderbenen (cadeautje van de zwangerschap), kan omtoveren tot exemplaren met een zijdezachte glans.

De olie kan je met een pompje op je huid sprayen en vervolgens uitsmeren. Doordat de olie niet vet aanvoelt en geen strepen achterlaat, is het makkelijk om deze vlot en snel aan te brengen op je huid.

IMG_2660

En wat het product belooft, is waar: je huid krijgt een mooie glans zonder vet aan te voelen. De olie trekt onmiddellijk in en je huid ziet er ineens een pak gezonder en frisser uit.

Daarnaast ruikt de olie heerlijk. Om één of andere reden doet het me aan de zomer denken: bloemig, fris en zoet. De geur blijft ook een tijdje op je huid waardoor je verder geen parfum nodig hebt.

En mijn droge benen? Die blijven helaas nog steeds een beetje droog. Maar dit los ik op door eerst een vette, hydraterende crème te smeren en nadien wat van de olie van Cîme. Zo krijgen mijn benen een mooiere gloed dan met een crème alleen.

Finishing touch

De olie kan je trouwens niet alleen gebruiken voor je huid maar bijvoorbeeld ook voor je haar. Aangezien ik na het wassen vaak droog haar heb, is deze olie handig om het wat meer in de plooi te brengen. Je kan de olie ook voor het slapengaan aanbrengen op je haar en ze bijvoorbeeld invlechten waardoor de olie goed kan intrekken. De volgende dag zal je merken dat je haar gladder is en meer glans heeft.

IMG_2698

Als je graag in bad gaat, dan is deze olie ook fijn om er wat van in je badwater te doen. Je huid zal na het bad lekker zacht aanvoelen en een gezonde glas hebben.

Ik gebruik de olie het liefst als finishing touch om mijn huid een extra gezonde gloed te geven. Als ik ergens heen ga, dan breng ik wat van de olie aan op de huid die zichtbaar is. En parfum hoef ik dan ook niet te gebruiken aangezien de olie lekker ruikt.

Samenvatting

Multifunctionele Droge Olie van Cîme

  • 100% natuurlijk
  • Dierproefvrij
  • Vegan
  • Geen synthetisch parfum, parabenen, phenoxyethanol of petrochemicaliën
  • Belgisch product
  • Ecocert-label
  • Recycleerbare verpakking en fles
  • 100 ml voor 24,50 euro

Zou ik de olie aanraden? In het geval je last hebt van een zeer droge huid, zou ik de olie in combinatie gebruiken met een vettere crème.
Als je geen last hebt van een zeer droge huid, is deze olie heel fijn om je huid extra te verzorgen en een mooie, gezonde gloed te geven.

De Multifunctionele Droge Olie van Cîme is onder andere verkrijgbaar bij Blabloom.

Deze blog heb ik geschreven in samenwerking met Blabloom. Het product heb ik gekregen in ruil voor een eerlijke review.

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s