Over

14894440_10210978178427426_349933472_o

Lieve lezer,

fijn dat je de tijd neemt om kennis te maken met het Groene Monster. Alles wat je hier leest en ziet, heeft als basis een plantaardige en gezonde levensstijl. Dat betekent veel groenten, fruit, granen, rijst en pasta en geen dierlijke voedingsmiddelen.

In 2014 zette ik mijn eerste stappen naar een vegetarisch dieet. Ik at amper vlees en consumeerde geen melkproducten. In 2015 nam ik deel aan Dagen Zonder Vlees en merkte al snel dat ik weinig dierlijke voedingsmiddelen at: af en toe een ei en nog minder vaak vis. Ik was er van overtuigd dat ik deze twee dingen ook makkelijk kon laten en dus startte ik met een veganistisch eetpatroon.

In het begin was het zoeken naar wat ik wel en niet kon eten. En nog steeds lees ik de labels op verpakkingen. Maar al snel wordt dit allemaal eenvoudiger en tover je de lekkerste en meest gezonde gerechten op tafel. En ja, gezond!
Veel mensen zijn er van overtuigd dat een strikt veganistisch dieet niet gezond kan zijn, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit wel zo is.

Ik merk elke dag voordelen van mijn levensstijl: sterkere nagels, betere haargroei, meer energie, minder onrustig, betere sportprestaties, gezondere uitstraling,… maar vooral een ongelofelijk fijn gevoel dat ik op deze manier niet alleen mezelf, maar ook dieren en de natuur een handje help.

Het staat in vele boeken en op vele websites beschreven hoeveel meer water en land er gebruikt wordt voor de vleesproductie, in vergelijking met groenten en fruit. Daarnaast bestaat er niet zoiets als ‘humaan slachten’. Dieren hebben wel degelijk pijn voor ze op je bord terechtkomen.

Al deze informatie was voor mij dus reden genoeg om de stap te zetten naar een veganistisch eetpatroon. En dat wil ik op een gezonde manier doen met veel verse en volwaardige voedingsstoffen. De recepten die je hier terugvindt, zijn zaken die ik zelf graag eet. Ik ben geen kok van opleiding maar probeer wel graag nieuwe dingen uit in de keuken. Alles wat ik geslaagd vind, deel ik dus graag met jou.

En ok: af en toe moet je gewoon kunnen zondigen, dat doe ik zelf ook! Dus daarom post ik ook genoeg recepten van zoete en iets minder gezonde snacks en desserts. Evenwicht is het sleutelwoord!

Dus, veel leesplezier en geniet van al het plantaardig lekkers!

Liefs, Groene Monster.

P.S. Laat gerust wat van je horen als je vragen of suggesties hebt. Dat kan altijd via het contactformulier.